Victor András gondolatai

Victor András gondolatai

Húsvéti örömöm

2021. április 04. - András Victor

Reformátusként is úgy érzem, hogy a krisztusi tanítás hiteles követői és képviselői közül két nevet kell kiemelnem: világ szinten a katolikus Ferenc pápát, itthon pedig Fabiny Tamás evangélikus püspököt. Fabiny gyönyörű cikket írt a Szép Szó (a Népszava hétvégi melléklete) nagyszombati számába. Néhány szó, néhány mondat ebből az írásból: „hol van ma az egyház helye? … ott, hol Jézus van.” „Ha Jézus szegény, az egyház sem lehet gazdag. Ha ő lemond a hatalomról, akkor az övéi sem bástyázhatják magukat körül. Ha Jézus a kereszt útját járja, az egyház nem képviselheti a dicsőséget.” „Jézus hiteles tanítványai: a zsidó és más üldözött gyermekeket mentő Sztehlo Gábor, a rábízottakért mártírsorsot vállaló Jane Haining, vagy a kisebbségi lét ügyének felvállalásáért börtönbe vetett Esterházy János. És … mindazok, akik ma messzire elmennek a kicsinyekért, az árvákért, a menekültekért, a hajléktalanokért, a mélyszegénységben élőkért, érkezzen a hívás akár Böjte Csabától, akár Iványi Gábortól.”

Mérhetetlen öröm tölt el, hogy egy nagy keresztény egyház vezetője végre írásba adta, hogy Iványi Gábor Jézus hiteles követője. [I.G. a Magyar Evangéliumi Testvérközösség vezető lelkésze, akiktől a Fidesz-kormány-parlament tíz évvel ezelőtt elvette az egyház címet, s azóta sem hajlandó azt visszaadni.]

A bejegyzés trackback címe:

https://victora.blog.hu/api/trackback/id/tr216490154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása