Victor András gondolatai

Victor András gondolatai

Az ellenzék márpedig oltásellenes! Pont.

2021. április 12. - András Victor

A jelek azt mutatják, hogy a tényeknek kevés szerepe van abban, hogy miniszterelnökünk véleménye szerint „az ellenzék oltásellenes!”. Nézzük, mit mondott ápr 9. (péntek) reggeli rádióinterjújában!

„Én elfogult vagyok; és nem pozitív irányba. … A baloldal oltásellenes. … Az a helyzet, hogy ők az országgyűlésbe beadtak egy határozatot … mindegy, hogy ki mit beszél …beadtak egy országgyűlési határozatot, azt el akarták fogadtatni, s az betiltotta volna … a törvényjavaslatban az volt benne, hogy tiltsuk be, a magyar parlament tiltsa be Magyarországon a kínai és az orosz vakcinát. Pont. Ez a tény.” (Ilyen kuszán mondta.)

 Néhány észrevétel:

  • Nem jó, hogy egy jogvégzett ember – miniszterelnökként! – keveri az országgyűlési határozati javaslatot a törvényjavaslattal.
  • Határozati javaslatot valóban benyújtottak ellenzéki képviselők egy vizsgálóbizottság felállítására, melynek az lett volna a feladata, hogy vizsgálja ki a vakcinahelyzetet.
  • Ennek a javaslatnak az indoklásában nem szerepelt sem a „kínai”, sem az „orosz” szó.
  • Az viszont tényleg benne volt, hogy ez a vizsgálóbizottság foglaljon állást abban a kérdésben: engedélyezhető-e olyan vakcina alkalmazása Magyarországon, amelyre az EU illetékes szakmai testülete (EMA) még nem „ütötte rá a pecsétet”.
  • Ez a dilemma egyébként azóta is – abszolút jogosan! – vita tárgya a hazai szakemberek körében, de a széles közönség számára is kiélezett kérdés.
  • O.V. hazardírozott a kínai és orosz vakcinák engedélyezésével. Számára – indoklása szerint a helyzet sürgető volta miatt – nyomósabb volt egyes kínai és orosz „illetékesek” félig-hivatalos nyilatkozata, mint az EMA álláspontja.
  • Azt majd a „történelem” dönti el, hogy ez a hazardírozás jól végződött-e vagy sem. Mindkettő lehetséges.

A bejegyzés trackback címe:

https://victora.blog.hu/api/trackback/id/tr5216495384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása