Victor András gondolatai

Victor András gondolatai

Bér-karaktergyilkosság

2021. június 02. - András Victor

Szemét cikket írt Buják Attila Karácsony Gergelyről a 168 óra ez évi 21. számába „Lapot húzott 99-re” címmel. Újságíróhoz méltatlan pártosság lengi be az írást, melynek lépten-nyomon előbukkanó módon a szavak rafinált megválasztásával történő karaktergyilkosság a célja. „Fidesz-bérenc” írás. Már maga a cím is gonosz; úgy csinál, mintha csak eljátszana a Karácsony mögött álló „99 Mozgalom” nevével, de közben a „19-re lapot húz” kifejezésre való rímeléssel felelőtlen hazardírozó érzést sugall Karácsonnyal kapcsolatban.

A szavak gonosz megválogatásáról árulkodik az is, amikor így fogalmaz: Karácsony „A liberális mételyt talán a gimnáziumi években, az egyetem és a kollégium közegében szívhatta be”. Hogy jön ahhoz Buják, hogy mételynek titulálja a liberális gondolkodást? Egyáltalán: hogy jön ahhoz, hogy miközben pártatlan újságírónak próbálja álcázni magát, gúnyos és lefitymáló kifejezést használ Karácsony – és sokmillió más ember – látásmódjára? Ki kérdezte a véleményét? Milyen alapon dönt úgy – újságíró számára megengedhetetlen módon –, hogy a liberális nézet „métely”? Orbán Viktornak miért nem hánytorgatja föl, hogy mételyt terjesztett, amikor a Liberális Internacionálé alelnöke volt (1992-2000)?

Buják hosszasan ír Karácsony „pártpolitikai kalandozásairól, kacskaringóiról, hányódásairól”. S cikkének egyik, erkölcsileg legmélyebb pontján meg arról, hogy „mint kollégái mondják, ígéreteiben korántsem korrekt. Nézőpont kérdése, ki lát benne titkos machiavellistát, és ki politikai machert”. Homályos és bizonyít(hat)atlan információk alapján megvádolni, gátlástalanságra és politikai elvetemültségre utaló szavakkal lejáratni egy embert aljasság. (Vagy „bér-karaktergyilkosság”. De akkor meg azért aljasság.)

Éppen most kaptam levelet a 168 óra mb főszerkesztőjétől, melyben reményét jelzi, hogy meghosszabbítom június 30-án lejáró előfizetésemet. Legszívesebben egyezményes non-verbális jelekkel mutatnám, hogy „ezt nekik!” Pedig sokáig hűséges előfizetője voltam a 168 órának. De akkor még más volt. Buják Attila is más volt. Sajnálom.

A bejegyzés trackback címe:

https://victora.blog.hu/api/trackback/id/tr516580306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása