Victor András gondolatai

Victor András gondolatai

O.V. gondolatai

2019. június 22. - András Victor

Bernard-Henri Lévy francia filozófus kritikusan nyilatkozott Orbánról és a politikájáról. Erre Orbán meghívta egy kávéra (ápr.8.). Lévy beszámolót írt a beszélgetésről:

https://tisztabeszed.hu/nagypolitika/ket-ora-orban-viktorral

Ebből emeltem ki (szó szerint) O.V. mondatait, melyeket gondolati csomópontok köré rendeztem. Mindegyik mondathoz lenne megjegyzésem, de ezúttal „no comment”.

Demokrácia

A liberalizmus hozta létre a politikailag korrekt beszédet. Vagyis egyfajta diktatúrát vezetett be. Azaz a demokrácia ellentétét. Ezért is gondolom úgy, hogy az illiberalizmus helyreállítja az igazi szabadságot, az igazi demokráciát.

A régi dolgozószobám az Országház épületében volt, odalent a városban, a Duna másik partján – és ez nem volt igazán jó megoldás a hatalmi ágak szétválasztása szempontjából. 

Kereszténység

Én vagyok a legkeresztényibb, vagyis a legeurópaibb minden európai közül. Én vagyok Európa DNS-ének őrzője.

Olyan katolikus vagyok, aki áttért a protestáns vallásra, a hazámat pedig meg akarom téríteni az állami kereszténységre.

Jól ismerem Iványit, két gyerekemet is ő keresztelte meg. De ebben az esetben az országgyűlés határozott így, mert feltétlenül tenni kellett valamit a church business (egyházi üzletelés) ellen. És ráadásul fasisztának is nevezett. Ez az egyetlen dolog, amit nem tudok neki megbocsátani. 

Magyarok és nyelvük

A partnereinknek tudniuk kell, hogy a magyarok ősi, szabad és büszke nép, amelyik nem tudja elfogadni, hogy gyámság alá kerüljön. Elfoglaltak minket az oszmánok, a szlávok, a kommunisták. Nem akarunk Brüsszel uralma alá kerülni.

Magyarország az egyetlen ország Európában, amelynek a nyelve tökéletesen érthetetlen egy külföldi számára.

A kutatók sokat fejlődtek. Különösen a nyelvészek, akik a finnugor ősnyelvvel kapcsolatos kutatásokat folytattak, ahonnan valójában két nyelv származik: a török és a magyar. 

Migránsok

– 2015-ben itt voltak nálunk a migránsok. Amikor Merkel asszony kitárta előttük az ajtót. Úgy zúdultak ránk, mint a cunami.

– Ön is tudja, hogy nem maradtak itt.

– Ez igaz. De visszajöhetnek. Van egy ilyen szabály az Európai Unióban: egy migránsnak bármikor joga van visszatérni arra a helyre, ahol belépett a schengeni övezetbe. 

Nemzetek, antiszemitizmus

– Eljött egy pillanat Magyarország történelme során, amikor már nem volt elegendő mezőgazdasági munkáskéz, és ezért cseheket, ruténeket, romákat stb. kellett behívni, hogy nálunk dolgozzanak. Olyannyira, hogy a XIX. század közepe táján maguk a magyarok is kisebbségbe kerültek. Tudja-e, hogyan rendeztük el a dolgot? Úgy, hogy a magyarok és a zsidók egy nagy szövetséget kötöttek, és így aztán együtt már kitették az összlakosság mintegy 50 %-át.

– De akkor mi az oka a magyar antiszemitizmusnak?

– Kun Béla. Igen, Kun Béla. A zsidók – sajnálatos tény, de tény – alaposan kivették részüket a kommunista forradalomnak ebből az elvetélt kísérletéből. És így ért véget Budapesten a zsidó és a magyar nép szép szövetsége.

Én, Orbán Viktor voltam az első, aki Horthy kormányzót dicsértem. Része Magyarország történelmének. Talán nem ő szabadított meg bennünket Kun Bélától? 

Foci

Tudnivaló Erdoğanról, hogy futball-mániás. Akárcsak én. És a focisták felismerik egymást egy titkos jelről: van nekik egy izmuk itt, a hátuk alsó részén. [Kissé felemelkedik a fotelban, mintha csak meg akarná mutatni azt a bizonyos izmot.] Nos, így tettünk mi is Erdoğannal, amikor először találkoztunk. Megtapogattuk egymás háta alját. És felismertük egymást.

A bejegyzés trackback címe:

https://victora.blog.hu/api/trackback/id/tr5414906690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása