Victor András gondolatai

Victor András gondolatai

Minden ember egyformán értékes, de…?

2020. október 09. - András Victor

A közvetlenül a miniszterelnökséghez tartozó – KDNP-s vezetésű – „üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkárság” sokmillió forinttal támogatta a „vasarnap-hu” portált. Ezen a portálon Kaszab Zoltán ezt írja október 03.-án:

„Gyermekem legújabb játéka az egyik legvagányabb Lego Duplo, amelyben egy teherautó és egy markoló is található. A készlet része két figura is, ők irányítják a munkagépeket. A Lego ugyanakkor nem bízta véletlenre: a politikai korrektség jegyében egy fekete és egy fehér bábut tett a készletbe. Félreértés ne essék, semmi bajom a minden ember egyenlő elvével, sőt, nagyon jól tudjuk, hogy Isten színe előtt valóban mindenki egyformán értékes. Csakhogy én nem szeretném, ha ezt a Lego üzenné meg a gyermekemnek. Erre ott vagyunk én és a feleségem; majd mi, ha itt lesz az ideje, a saját értékrendünk alapján elmondjuk neki, hogy mit gondolunk a világról.”

A Lego a bábjaival szavak nélkül pontosan azt üzeni, hogy „(Isten színe előtt) mindenki egyformán értékes”. Vajon „saját értékrendje” alapján K.Z. nem ugyanezt gondolja a világról? Nem ugyanezt akarja mondani a gyermekének? Vagy igen, csak nem egészen így? Esetleg „egyformán” nélkül? Vagy hogy?

A bejegyzés trackback címe:

https://victora.blog.hu/api/trackback/id/tr716233882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása