Victor András gondolatai

Victor András gondolatai

Koronagyotmondás vírus-ügyben

2021. március 13. - András Victor

Orbán Viktor 2020. szept 12.-én ezt nyilatkozta a tv-ben a COVID-19 járvány elleni küzdelemről: „a védekezés sikerét a halálesetek és a megmentett életek számában lehet mérni”. Van ennek a mondatnak némi dicsekvés jellege is, de nem érdemtelenül, mivel a 2020. tavaszi járvány-hullámot – persze a lakosság kiemelkedő fegyelmezettségének is köszönhetően – összességében mégiscsak egész jól kezelte a kormány.

Minthogy azóta a vírus váratlan kanyarokat tett, s makacsabbnak bizonyul, mint ahogy akkor gondoltuk, nem lenne korrekt kapásból számon-kérni ezt a mondatot Orbánon a mai helyzetben is. Viszont mostani izraeli tárgyalásai után meg ezt mondta: „az Európai Unióban megvan az esélyünk rá, hogy a legjobbak legyünk” – mármint a vírus elleni küzdelemben. Ez már olyan háryjánosi dicsekvés, hogy mégiscsak hozzá kell mérnünk tavalyi kijelentéséhez, s a vírus eddigi áldozatainak számához. A népességhez viszonyított mortalitás tekintetében hazánk a hatodik legrosszabb a világon. De az EU-n belül sem állunk fényesen. Százezer lakosra számítva a COVID-halottak száma Finnországban 14, nálunk 173.

Most akkor miben lehetünk a legjobbak, és miben kell mérni a védekezés sikerét?

A bejegyzés trackback címe:

https://victora.blog.hu/api/trackback/id/tr7016460428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása