Victor András gondolatai

Victor András gondolatai

Testvér lészen?

2021. április 09. - András Victor

Honfitársaim! Polgártársaim! Magyarok! Akinek van füle a hallásra, figyeljen, mert Orbán Viktor és követői egyre gyakrabban és nyíltabban utalgatnak az Unióból való kilépés lehetőségére, sőt szükségszerűségére.

Emlékezzetek rá, hogy 2004-ben milyen boldog „végre!”-érzés volt, amikor csatlakoztunk az EU-hoz. Azóta persze kiderült, hogy még nem „mondhatjuk, hogy megálljunk, /Mert itt van már a Kánaán!” Lépten-nyomon szembesülünk azzal, hogy ezernyi ponton javítani kellene az EU működésmódján. De mégis egy civilizált, európai normákat követő, a nyugati kereszténység világképét valló, s gazdaságilag számunkra összességében előnyös rendszer tagjai vagyunk.

Orbán már régebben is sejttette, hogy kifelé kacsingat az Unióból, s 2020-ban – a Brexittel kapcsolatban is – érzékeltette, hogy neki tetszik London lépése. „A britek kilépése, és az, hogy ma mindenki életben van Nagy-Britanniában, azt mutatja, hogy az Európai Unión kívül is van élet” – nyilatkozta. Vagyis nem mondta ki (expressis verbis), hogy ő is szeretne kilépni, de érzékeltette, hogy nem lenne ellenére.

Most viszont az „Európa a 21. században” c. konferencián (ápr.7., XXI. sz. intézet) már ilyen mondatok hangzottak el:
Schmidt Mária (a Terror Háza főigazgatója): „Európának nincs víziója, ők csak azt tudják, hogy milyen volt a múlt, és azt a múltat szeretnék visszakapni.” „Mi kalandvágyó nemzet vagyunk, híresek vagyunk a kalandozásainkról. Ez is egy nagy kaland, hogy az Unióba beléptünk. Egyelőre még ezt a kalandot éljük.”

Békés Márton (a Terror Háza kutatási igazgatója): „A Néppártból való távozásával a Fidesz rossz kompromisszumoktól szabadult meg.” „Jelenleg a régi globalista, nyitott társadalmat hirdető, illetve az új, nemzeti politikát jelentő konzervativizmus harca zajlik, és még nem dőlt el, ki a nyertes – ezt jelzi az Egyesült Államok legutóbbi elnökválasztásnak eredménye is.”

Hidvéghi Balázs (EP független képviselő): „Brüsszelben modern diktatúra-veszély sejlik fel.” „A globalista baloldal által erőltetett centralizált Unió zsákutca.”

G. Fodor Gábor (Századvég Alap, kurat. elnök): „Mit igazol a vírus? Azt, hogy a liberalizmus nem működik. Ezzel viszont kinyílik az út az illiberális, a keresztény demokrácia előtt, és igazolja az erős politikai vezetőt is.”

Kérdezem ezekután: Jobb lenne nekünk Európa helyett egy másképpen (és kevésbé) civilizált, ázsiai gondolkodást követő, pravoszláv kultúrájú, vagy éppenséggel egy, az emberi jogokat semmibe vevő, kommunista módon vallásüldöző rendszerhez kötődni? Van közöttünk józanul gondolkodó ember, aki jobban bízik Putyin (az akarnok retro-cár) vagy Hszi Csin-ping (a kiismerhetetlen, és nyíltan világhatalomra törő, teljhatalmú pártfőtitkár) Magyarország iránti tisztességében, mint mondjuk Ursula von der Leyenben (minden hibájával együtt)?

Legyetek résen, magyarok! Vigyázzatok, amíg nem késő!

A bejegyzés trackback címe:

https://victora.blog.hu/api/trackback/id/tr9616495386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása