Victor András gondolatai

Victor András gondolatai

Szankciók

2022. október 22. - András Victor

A) Kusza és zavaros helyzet

1) Orbán Viktor az oroszokat (felháborítóan erkölcstelen háborújuk miatt) sújtó eddigi hét EU-s szankció után okt. 5.-én a nyolcadikat is aláírta. (Vagyis – ellentétben sok régebbi helyzettel – egyik esetben sem élt vétó-lehetőségével).

2) Az okt. 14.-i (péntek reggeli) rádióinterjújában ugyanezekről a szankciókról a következőket mondta: „Késhegyre menő vitákat vívtunk, hogy Magyarországot mentesítsék a szankciók következményei alól. Ha már megállítani nem is tudjuk, minket mindenképpen mentesítsenek. S ezt eddig el is értük. Minden szankciós csomag esetében a magyar energia-piacra negatív hatást gyakorló szankció alól mentesítést tudtunk kapni. Így aztán a szankciós csomagok a számunkra nem is voltak érdekesek.”

3) Most viszont tele van plakátozva az ország és minden kormányközeli újság – de fizetett hirdetésként még az ellenzéki Népszava is! – egy képpel, amelyen „A brüsszeli szankciók tönkretesznek minket!” szöveg közepén egy „szankciók” feliratú bomba csapódik be. Továbbá milliárdokat fordít a kormány a mi adóforintjainkból egy immár sokadszor „konzultációnak” álcázott „agymosásra”, amelynek ez esetben minden kérdése a szankciókról szól.

B) Tisztázó javaslat

Mindenki a fentiek ismeretében döntse el, hogy mit csinál az Orbán Viktor ajánlásával postázott kérdőívvel.

A bejegyzés trackback címe:

https://victora.blog.hu/api/trackback/id/tr3717960380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása